Přejít na obsah

Lyžařský výcvik

 4.2.2011  ZŠ & MŠ Libchavy

Lyžařský výcvik – od 5. do 11.2.2011

Lyžařský výcvik proběhl úspěšně tento školní rok opět na Severomoravské chatě na Malá Moravě. Kurzu se zúčastnilo 26 žáků a 3 lyžařští instruktoři. Ze 7.třídy jelo 10 žáků, kteří mají lyžařský výcvik v osnovách TV jako povinný,  a znovu si dobrovolně zopakovalo výcvik 11 žáků z 8.třídy a 5 žáků z 9.třídy pro zdokonalení lyžařských dovedností a nových technik.

I když sněhové podmínky nebyly příznivé, první dva dny jsme ještě absolvovali výcvik u domovské chaty a naučili se nebo zopakovali základy sjezdového lyžování či snowboardu. Třetí den byl ve znamení „běžek“. Celodenní výlet na Hedeč vzhledem ke kvalitě sněhu proběhl i na lyžích. Jen nejzdatnější jedinci pod vedením instruktora Michala Švihálka museli vyběhnout na kopec s rozhlednou po svých, neboť v údolí nebylo po sněhu ani památky a ještě navíc silně foukalo. Následující 3 dny jsme odjížděli autobusem na lyžařský výcvik do Šanova, kde provozovatel areálu zasněžoval umělým sněhem . Dlouhý 500m lyžařský svah byl vhodný jak pro začátečníky, tak i pro pokročilé. Poslední den nám zde pořadatelé umožnili závody ve slalomu. Pořadí ve sjezdovém lyžování:

1. Zahradník Marek             2. Pecháček Jan                      3. Beran Dominik

Pořadí ve snowboardu:

1. Čada Mirek                       2. Vejvodová Nikča                3. Hájková Marie

Letošní kurz se vydařil také díky zkušenému a odbornému vedení lyžařských instruktorů. Chtěla bych touto cestou poděkovat p.uč. Petru Kulhavému a externímu spolupracovníkovi  Michalu Švihálkovi za vedení žáků při výuce na sjezdových lyžích i snowboardu.

Poděkování patří i domovské  firmě SOR, která nám zapůjčila nákladní vůz pro přepravu bagáže, ale i řidiči p.Moravcovi. Už několikátým rokem nám ochotně a bezpečně přepraví věci na určené místo a můžu vám prozradit, že letos vzhledem k povětrnostním podmínkám, to bylo velmi obtížné.                                                          vedoucí kurzu – Šťovíčková Hana