Přejít na obsah

Dánsko v rámci projektu Comenius

 6.10.2008  ZŠ & MŠ Libchavy

           

           V rámci projektu Comenius se učitelé a žáci naší školy podívali 7.10. – 11.10. 2008 do Dánska, konkrétně na krátký výlet do Kodaně a do Esbjergu.

            Z učitelů se do Dánska podívaly: koordinátorka projektu pí uč. Šedová, pí zástupkyně řed. Vaňousová a pí uč. Pleváková. Mezi zástupci žáků byli: Petr Janďourek (9. tř.), František Horníček (8. tř.), Miroslav Čada (7. tř.), Eva Aubusová (6. tř.), Tomáš Beneš (5. tř.) a Růženka Škrobánková (4. tř.).

            Pobyt v Dánsku byl pro všechny přínosem. Blíže jsme se seznámili s kulturou země, řečí, školstvím, hlavně s výukou, školním prostředím a zvyklostmi pořadatelské školy Praestegaardsskolen. Ny výletech jsme byli okouzleni přírodou i historií, např. ve vikingském městě Ribe.

           Na fotografiích můžete vidět českou výpravu u sochy Malé mořské víly i sochu samotnou. Ta se nachází v Kodani a zobrazuje postavu ze stejnojmenné pohádky H. Ch. Andersena. Dále je zde obrázek čtyř bílých mužů, obrovských soch, které byly psotaveny na pláži v Esbjergu a které se stále dívají na moře. Z architektury si můžete prohlédnout dům ze středověkého města Ribe. Nakonec jsou fotografie z dánské školy: pohled na vstup do školního areálu, výzdoba jedné moc pěkné chodby a nakonec je zachycena pí uč. Šedová při svém vyprávění o České republice dánským žákům.

          Myslím, že za všechny z naší české skupinky cestovatelů můžu napsat, že se nám všem výlet líbil a byl pro nás zajímavou životní zkušeností.

                                                                                               

                                                                                                  Hana Pleváková