Vaření se šéfkuchařem
14.1.2010 ZŠ & MŠ LibchavyJak zpestřit jídelníček? Tuto otázku si položila i naše pani vedoucí ve školní jídelně a pozvala do školy šéfkuchaře pana Lukáše Andrlíka, který vaří za společnost Extrudo Bečice.
Tato společnost z jižních Čech se zaměřuje na výrobu produktů bez přidaných látek, konzervantů a barviv.
Jídlo, které jsme ve čtvrtek 14.1. ochutnali, připravovaly pani kuchařky pod vedením pana šéfkuchaře a bylo vybráno z nabídkového katalogu této společnosti. Pochutnali jsme si na :
krémové polévce, bramborové kaši s listovým špenátem a kuřecím masem obaleném v římském těstíčku.
Pan Lukáš Andrlík je šéfkuchařem v BIO restauraci U Černé Věže v Českých Budějovicích. Vařil v hotelích v Anglii nebo v Irsku. Jejich restauraci nevštěvují i známé osobnosti – např. zpěvák Karel Gott, herec David Vávra nebo hokejisté z NHL.
V naší jídelně se mu moc líbilo, dětem u výdeje naléval polévku a na závěr rozdal i několik autogramů.
Jeho kulinářskému umění přihlížely i pani kuchařky z obou mateřských školek. Všichni jsme byli moc spokojeni a paní vedoucí Markéta Kopsová proto domluvila další spolupráci.
Více fotografií na: picasaweb.google.com/zs.libchavy/VareniSeSefkucharem