Přejít na obsah

Exkurze k Volbě povolání

 24.10.2010  ZŠ & MŠ Libchavy







Naše škola se již druhým rokem zúčastní projektu VOLBA POVOLÁNÍ pořádaného Krajskou hospodářskou komorou Pardubického kraje. Tento projekt je zaměřen na dotované exkurze do firem, jež jsou ochotny přijmout školní exkurze a připravit tak žáky na své budoucí povolání, ale i na střední odborné školy, které s firmami spolupracují.

V pondělí 25.října 2010 jsme navštívili s žáky 8.třídy výrobní haly naší domovské firmy SOR Libchavy. Pan Šalda žákům umožnil shlédnout výrobu autobusu od počátku až po finální produkt. Vysvětlil jim, jak je důležité vybrat si střední školu a obor, který bude mít uplatnění na trhu práce, o pracovních podmínkách a o profesních možnostech v této firmě. Tyto užitečné rady z praxe snad našim studentům pomohou najít správnou cestu v hledání středních škol. Touto cestou děkujeme vedení SORu za pěkně připravenou a přínosnou exkurzi.

Dále jsme navštívili Střední odbornou školu technickou v Litomyšli. Historie školy sahá až do roku 1870, kdy vzniká první spolek Řemeslnicko-dělnická beseda. Nyní vzdělává a vychovává žáky v oboru Mechanizace a služby ve čtyřech zaměřeních 4-letého maturitního studia. Absolventi této školy získají vědomosti a dovednosti ve strojírenské výrobě, v konstrukci a obsluze motorových vozidel, mobilních strojů a stabilních strojních zařízeních.

                                                                                                   Hana Šťovíčková