Přejít na obsah

Žáci v cirkusu MONDEO

 22.9.2013  ZŠ & MŠ Libchavy

 

V týdnu od 23. do 27. září se 90 žáků z naší školy proměnilo v „cirkusáky“        a stali se na týden součástí cirkusu Mondeo.

 

Tento cirkus pochází z německého města Neukölln a do Ústí nad Orlicí přijel na pozvání zástupců z města, které má s Neuköllnem družbu.

 

Nácviku se postupně od 9. září účastnily všechny ústecké školy, ZŠ Dolní Dobrouč a naše škola.

 

Žáci se rozdělili do jednotlivých disciplín – visutá hrazda, tempo trampolína, pozemní akrobacie, orientální show, žonglování, hula hop, drezůra koně, samozřejmě nesměli chybět ani klauni a 3 děvčata si vyzkoušela moderování.

 

Každý den v 11,40 hodin nás odvážely autobusy do cirkusu na nácvik, který trval vždy od 12 do 14,30 hodin.  Atmosféra v cirkuse byla skvělá a i přes jazykovou bariéru se byli všichni schopni domluvit – někdy pomohli i studenti z Gymnázia z České Třebové. Bylo až neuvěřitelné sledovat, co všechno jsou žáci pod vedením zkušených trenérů se za týden naučit.

 

Vyvrcholením týdenní snahy bylo sobotní galapředstavení. Naši „cirkusáci“ předvedli vše, co se za týden naučili. Všechno bylo navíc umocněno originálním líčením  a krásnými kostýmy, které jim cirkus zapůjčil.

 

Účast byla veliká – každý ze zúčastněných žáků si domů přinesl 4 volné vstupenky pro rodiče, rodinné příslušníky a známé. Lístky obdrželi i zaměstnanci školy. Pro všechny to byl nezapomenutelný zážitek.

 

Poděkování patří všem zaměstnancům cirkusu za jejich vstřícný, kamarádský    a profesionální přístup k dětem a hlavně Městu Ústí nad Orlicí za úžasný nápad a za to, že nám dalo možnost se této super akce zúčastnit.

 

Milí žáci – cirkusáci – byli jste skvělí !!!

                                         

                                                                      Marie Linhartová