Přejít na obsah

TECHNOhrátky v Žamberku

 11.11.2013  ZŠ & MŠ Libchavy

150 žáků ze základních škol navštívilo v úterý TECHNOrátky, které v rámci projektu na podporu řemesel pořádal Pardubických kraj na Střední škole obchodu, řemesel a služeb v Žamberku. I naši žáci z 8. a 9. třídy si nenechali tuto příležitost ujít. Svoji zručnost a dovednost zúročili v praktických úkolech v oboru zedník, instalatér, truhlář, kuchař – číšník, cukrář a prodavač. V dílnách prokazovali své manuální schopnosti při spojování plastových trubek, řezání ytongu, hoblování, míchání nealkoholických nápojů, zdobení perníků a vyzkoušení si práce v obchodě.

„Pro naši školu je typická kombinace oborů v oblasti stavebnictví, obchodu a služeb. Díky tomu se nám daří, že nám nejenže neklesá počet žáků, ale dokonce se nám na některé profese hlásí i děvčata. Letos poprvé nastoupila dvě do oboru truhlář a instalatér,“ uvedla ředitelka školy Zuzana Pecháčková.
 
Velmi se mi líbilo přiblížení všech oborů budoucím studentům středních škol a doufám, že tento projekt bude pokračovat i 1. ročníkem TECHNOhrátek.             Šťovíčková Hana, kariérový poradce