Přejít na obsah

Technické hry

 11.6.2017  ZŠ & MŠ Libchavy

V rámci podpory technických oborů pořádá SPŠ Letohrad již tradiční Technické hry. Naši školu zde letos reprezentovala čtveřice osmáků- Matyáš Holub, Dan Labudík, David Javůrek a Ondra Kulhavý. Dle svého zaměření si zvolili buď maturitní obory, zaměřené na obory stavebnictví, geodézie a strojírenství, nebo oblast učebních oborů, zvl. strojírenství a elektrotechniky.

A jak viděl jeden z účastníků, Matyáš Holub, Technické hry svýma očima?

Mohli jsme si vyzkoušet obory, jaké se zde dají studovat.Na prvním stanovišti jsme si vyzkoušeli naprojektovat svůj vlastní byt, jeho interiér a celkový vzhled domu. Na druhém stanovišti jsme pak postavili klenbu, která se používá např: při stavbě mostů, poté jsme stříleli z miniaturního katapultu a /nakonec hledali poklad pomocí daných souřadnic.Na posledním stanovišti jsme si vytvářeli 3D fotky a pak stavěli konstrukci mostu a nakonec zkoušeli vyrovnávat výšku pomocí vodováhy.

A po těchto všech zkouškách bylo vyhlášeno, komu se vedlo nejlíp ….Nakonec jsme celý tento zážitek zakončili obědem ve školní jídelně,pak už všichni jenom nasedli do autobusu a jeli domů…Všem se nám to líbilo a byla to pro nás dobrá zkušenost.

Zuzana Novotná, kariérový poradce