Přejít na obsah

Postup florbalistů do kraje

 15.12.2017  PaedDr.Hana Šťovíčková

V pondělí 11. 12. 2017 se v Brandýse nad Orlicí utkalo celkem 6 vítězů okrskových kol o postup do krajského kola. Hrálo se ve dvou skupinách a naše družstvo s jednou výhrou a jednou prohrou postoupilo ze skupiny B jako druhé. Čekal nás zápas s vítězem skupiny A ze ZŠ Jiráskova Choceň. Škoda, že jste toto utkání neviděli. Kluci předváděli vynikající hru, bezva obrannou činnost, zadáci rozehrávali s přehledem na své útočníky a ti roztáčeli krásné akce před brankou soupeře. Dařilo se nám střelecky a deklasovali jsme soupeře 11 góly. Náš gólman „Číča“ ani jednou nemusel lovit míček za svými zády. Dostali jsme se do finále! Prima pocit… Naším soupeřem byl tým florbalistů ze ZŠ U Dvora z Letohradu, s kterým jsme si vzájemně fandili po dobu celého turnaje. Zápas byl velmi vyrovnaný. Skóre se pravidelně přelévalo až do stavu 2:1 v náš prospěch. Přišel však moment, kdy soupeř ve snaze dorazit míček do naší branky, sekl hokejkou ruku brankáře, ten míček neudržel a bylo vyrovnáno. Bojovalo se dál. Nakonec štěstěna přála nám a vítězný gól vstřelil Michal. A bylo to tu, nemohli jsme tomu uvěřit, vyhráli jsme okres a poprvé v historii naší školy jsme postoupili do kraje!!!

Náš tým opět vedl kapitán Mates Holub s vynikající rozehrávkou a obrannou činností v první lajně, branku úspěšně střežil gólman Filip Kočí, Mára Šrom obrannou činnost spojil s útokem a zavěsil 6 gólů, nejproduktivnějším hráčem našeho družstva se stal Štěpa Šmétka s 8 vstřelenými brankami, levé křídlo Míša Malínský vstřelil 4 góly, Jirka Vaňous byla jistota druhé lajny a dal 3 branky, i přes zranění ruky dokázal Lukáš Říha úspěšně bránit v druhé lajně, Dan Bouška na pravém křídle trefil soupeřovu branku 2x, posila týmu Patrik Šalda dal 1 gól, Filip Šalda prověřoval obranu soupeře na pravém křídle a Pepa Malínský vypomáhal jak v obraně tak v útoku.

Blahopřejeme našim florbalistům k vynikajícímu sportovnímu výkonu a samozřejmě k postupu do kraje. Ať se Vám 11. ledna 2018 ve Skutči daří!!!